Prosize kapsule

Žene ipak češće varaju

05-zene-cesce-varaju_620x0

Poslednjih decenija dame su se ohrabrile, pa pomišljaju na prevaru čak i kada vole partnera, tvrde psiholozi. Ankete pokazuju i da žene koje su sklonije tome, zbog toga ne osećaju krivicu

Iako muškarce bije glas da su skloniji prevarama, najnoviji rezultati anketa dokazuju suprotno. Ranija istraživanja pokazala su da žene najčešće varaju svoje partnere kada više nisu zaljubljene u njih. Međutim, nove ankete potvrdile su da u poslednje vreme predstavnice lepšeg pola to rade i iz “muških motiva” – zbog strasti, zadovoljstva i želja za promenom.

Poslednjih decenija dame su se ohrabrile, pa pomišljaju na prevaru čak i kada vole partnera, tvrde psiholozi. Ankete pokazuju i da žene koje su sklonije tome, zbog toga ne osećaju krivicu, dok u ranijim vremenima to nije bilo tako. Većina nevernica danas smatra da zaslužuje da bude zadovoljna i srećna, posebno kada su uspešne u karijeri i ostvarene kao majke.

Zanimljivo je da je jedna američka studija pokazala da lepši pol najčešće vara kada oseća usamljenost i dosadu, ali i zbog loše komunikacije sa partnerom, nesigurnosti i osvete.

Slični tekstovi

Comments are closed.