Prosize kapsule

6 saveta za savršen početak dana

572826-7

Ne postoji ništa lepše od toga da dan započnete na miran način i sa osmehom na licu. Pobrinite se da ujutru ne budete u gužvi i nemojte ujutru da mislite na obaveze koje vas očekuju, već pokušajte da na što bolji način započnete dan – sa osmehom i dobrim raspoloženjem

Pobrinite se da vam svako jutro bude posebno. Ostavite prostora da sunce sija na vašim prozorima kada ustanete. Raspoloženje će vam biti na znatno većem nivou, u to nemojte da sumnjate.

 

Ustanite ranije
Nekad je dovoljno da ustanete samo 15 minuta ranije i napravite značajnu promenu u svom danu. Navijte alarm nekoliko minuta ranije – to će vam omogućiti da ne ustajete naglo iz kreveta, već da se polako razbudite, smirite i u tom ritmu započnete novi dan. Iako vam se možda ne čini mnogo, verujte da tih nekoliko minuta znači dosta.
Istegnite se. Pokušajte da steknete naviku da svako jutro kada ustanete iz kreveta napravite istezanje. Protegnite svaki deo svog tela. To će vam oduzeti svega nekoliko minuta, a pomoći će vam da se razbudite i poboljšate protok krvi u telu.

 

Jutarnja doza vitamina
Steknite naviku da svako jutro (ili svako drugo) uz jutarnju kafu ili čaj pojedete neko voće koje će vam dati energiju za ostatak dana.

 

Pojačajte muziku

Upalite omiljenu radio stanicu ili pustite najdražu pesmu pa započnite dan uz ritam. Istraživanja su pokazala da muzika poboljšava raspoloženje, a pripremiće vas da što lakše prebrodite dan.

 

Da li ste čuli za aparate za kafu koji se pokrenu sami pre nego što se probudite?

To je odlično buđenje jer će vas probuditi miris kafe, a potrošićete manje vremena na jutarnje spremanje, a više vremena ćete imati za uživanje u jutru i kafi.

 

Slični tekstovi

Comments are closed.