Prosize kapsule

Kako skinuti salo sa stomaka

man-abs-weight-loss

Ako želite da smršate, morate, za početak, da izbacite iz ishrane preslanu, slatku i prženu hranu. Ukoliko želite da stanete i u stare farmerke morate da prestanete da jedete sušeno voće.

Evo na koje sve namirnice treba da zaboravite:

Iron Abs za vas

Belo brašno

Nema nikakvu hranjivu vrednost i remeti količinu šećera u krvi. Umesto njega uzmite žitarice.

Voćni jogurt

Voće na dnu posude može da vas zavara pa da pomislite da jedete zdrav međuobrok. Međutim, kako bi nadomestili masnoće, proizvođači stavljaju više šećera. Razmislite o nezaslađenom grčkom jogurtu, koji je kremastiji, a u njega dodajte sveže voće i malo meda.

Sušeno voće

Ovo može zvučati kao idealan zdrav obrok, ali zapravo vam može doneti više štete nego koristi. Određeni proizvodi mogu da sadrže dodatne šećere, kukuruzni sirup i konzervanse. Sušeno voće ne sadrži zdrave enzime kojih ima u svežem voću. Jednom kad se voće osuši, u njemu ostane koncentracija šećera, dok većina hranjivih materija nestane.

Dijetalni gazirani sok

Boca gaziranog pića ima oko 200 kalorija, pa zato često koristite ono piće koje nije kalorično. Ipak, stručnjaci kažu da gazirana pića treba sasvim da se izbace iz ishrane. Takođe, veštačke zamene za šećer povećavaju rizik od dijabetesa tipa 2 i kardiovaskularnih bolesti.

Kofein

Pitate se zašto noću ne možete da spavate, što je još jedna prepreka kod gubitka kilograma? Možda unosite i previše kofeina. Neki stručnjaci savetuju da ga sasvim izbacite. On dehidrira mišiće i tkivo i ometa dobar san. Umesto njega, pijte biljne čajeve i vodu. Ako već morate da popijete šoljicu kafe ujutru, smanjite unos dodatnih kalorija putem mleka, šlaga i ostalih dodataka.
Pereci i štapići

Pereci su na glasu kao zdravije grickalice, ali u stvarnosti to nisu. U slučaju pereca i štapića, problematična je količina soli, a osim toga, prave se od belog brašna. Radije ispecite kokice, ali ne one iz pakovanja za mikrotalasnu.

Prerađeno meso

Mesne prerađevine, poput kobasica, slanine ili viršli, imaju visoke koncentracije zasićenih masti. Birajte sveže nemasno meso, poput piletine, ćuretine, ribe ili ekološki uzgojene junetine.
Mlečni proizvodi
Možda ste odrasli na njima, ali ne podnosi svaka odrasla osoba mlečne proizvode. Ako ste alergični ili imate intoleranciju na mlečne proizvode, uzmite druge prirodne proizvode, poput kokosovog ili bademovog mleka.
Kokteli
Kokteli su male kalorijske bombe pune veštačkih boja i zaslađivača. Ako već ne možete da odolite alkoholu, pijte vino, a između pića popijte čašu vode.

Slični tekstovi

Comments are closed.