Prosize kapsule

Zašto žene vole muškarce sa širim licem

Par-zagrljaj

Dok jedan broj ljudi ima određeni “tip” osobe koja ih privlači, neki drugi se prilikom traženja partnera ne vode striktno određenim osobinama. Ipak, većina ima barem jednu karakteristiku koju potencijalni partner mora da ima.

Ženama su često privlačni muškarcim sa širim licem, naročito vilicom, jer im, makar na prvi pogled deluju muževnije. Međutim, muškarci koji imaju ovakvo lice damama uglavnom služe samo za kratke veze i seks avanture, ali ih one ne vide kao svoje buduće supruge, pokazala je nova studija.

Razlog za to je što žene muškarce sa širim licem doživljavaju kao dominantne i čak pomalo agresivne. Dok su to osobine zbog kojih će oni na prvi pogled privući devojke, upravo zbog ovih njihovih poželjnih osobina, oni nisu dovoljno dobar “materijal” za muža.

Istraživači su u studiji proučavali kako se na kratkom, trominutnom sastanku ponaša 150 muškaraca i žena, starosti od 18 do 32 godine.

Muškarci koje su volonteri ocenili kao dominantnije uglavnom su imali šire lice, a devojke su bile zainteresovanije za “kombinacije” i razne seks avanture sa ovakvim muškarcima.

“Naše istraživanje je pokazalo da su tri minuta, koliko je trajalo upoznavanje učesnika studije, dovoljna da žene budu zavedene dominantnim muškarcima i da žele da odu sa njima na još jedan sastanak”, rekla je jedna od istraživača Ketrin Valentajn.

Šire lice muškaraca devojke povezuju sa većim nivoom testosterona, zbog čega im oni deluju atraktivno, ali samo na “kratke staze”.

 

Ostavite komentar