Prosize kapsule

Koja je normalna veličina penisa?

penis-merili-duzina-svet-srbi-najduzi-savo-bojovic-1328585176-54211

Hteli to da priznate ili ne, mnogi muškarci i žene zaista žele da znaju odgovor na pitanje “koja je prosečna veličina penisa”. Ako i vas to pitanje kopka, na pravom ste mestu.

Gledajući vlastiti penis iz pogrešnog ugla, poređenje s različitim, često pogrešnim  očekivanjima, dodatno se jačaju lažne ideje o pravoj veličini penisa.

Žene manje brine veličina penisa nego muškarce
Prema svemu sudeći, muška zabrinutost o veličini penisa i mogućnosti da zadovolje ženu, posve je neutemeljena. Tako je studija, objavljena u časopisu British Journal of Urology International, otkrila kako je čak 85 posto žena zadovoljno veličinom partnerovog penisa. Nasuprot tome, čak 45 posto muškaraca, kako je pokazalo istraživanje, veruje da im je penis premali.
Muškarce po pitanju penisa najviše zabrinjava sama dužina, a prema drugoj studiji, ono što je ženama važnije je širina muškog polnog organa.

Veličina penisa – kako je povećati?

Kada je penis premali?
Možda najbolje merilo onoga što se smatra malim penisom granica je koju su odredili lekari koji se bave povećanjem penisa. Studija objavljena u časopisu Journal of Urology, u istraživanje je uključila 80 ‘”standardnih, prosečnih” muškaraca, a dimenzije penisa su merili pre i nakon erekcije. – Penis koji je u opuštenom stanju dug četiri ili manje centimetara i u erekciji 7,5 ili manje centimetara može se smatrati premalenim – zaključak je studije.

Koja je “normalna”, odnosno prosečna veličina penisa?

Prema istraživanjima naučnika, standardnom, odnosno prosečnom veličinom penisa pokazala se dužina od 8,8 centimetara u opuštenom stanju te 12,9 centimetara u erekciji.

Takođe su zaključili kako dužina penisa u opuštenom stanju ne određuje i veličinu u erekciji. Ovi zaključci doneseni su na temelju studije u kojoj je sudelovalo 200 turskih muškaraca. Međutim, druga studija, u kojoj je učestvovalo 1.600 američkih muškaraca, u kojoj su muškarci su sami merili penis, pa se tako ti podaci moraju uzeti sa zadrškom, pokazala je kako je prosečna veličina penis u erekciji 14,2 centimetara, a obim penisa u širini 12,2 centimetara.

Još nekoliko brojki
Među brojnim studijama koje se bave istraživanjem prosečne veličine penisa, tu je i ona koja je obuhvatila 3.300 italijanskih muškaraca. Rezultati su pokazali kako je prosečna veličina penisa u opuštenom stanju devet centimetara, a u erekciji iznosi 10 centimetara. Druga studija pak, u kojoj su učestvovali indijski muškarci, pokazala je kako je prosečna veličina penisa dva centimetra s obimom od 9,1 centimetra, a u erekciji te brojke iznose 13 centimetara za dužinu i 11,5 za obim.

Slični tekstovi

Comments are closed.