Prosize kapsule

Veličina klitorisa presudna za orgazam kod žena

1_vagina

Evo još jedne potvrde da je veličina bitna. Ali, prema rečima naučnika za ženski orgazam nije bitna veličina penisa već – klitorisa.

Najnovije istraživanje je pokazalo kako žene koje imaju problema sa doživljavanjem orgazma po pravilu imaju manji klitoris. Ovo otkriće bi moglo da dovede do novih “tretmana” za žene koje pate od anorgazmije i koje nisu u mogućnosti da dožive orgazam. Tokom istraživanja naučnici su otkrili kako žene koje imaju problema s doživljavanjem orgazma imaju manji klitoris koji je smešten dalje od vagine.

Klitoris

 

Klitoris ima oblik bumeranga, proteže se ispod kože. Moguće je da manji razmak između klitorisa i vagine čini lakše dostizanje orgazma jer se klitoris u tom slučaju lakše i jače stimuliše.

 

Tokom istraživanja naučnici su koristili magnetsku rezonancu (MRI) za skeniranje karličnog područja kod oko tridesetak žena od 32 godine. Deset žena u istraživanju je priznalo kako nikada ne uspeva da doživi orgazam uprkos nastojanju, dok su otale u istraživanju rekle kako imaju uobičajena seksualna iskustva.

 

– Iako je odgovarajuća seksualna funkcija složena, zabeležili smo da veličina klitorisa i njegova lokacija mogu biti zapravo najveći faktori koji utiču na seksualnu funkciju, posebno na orgazam – navode naučnici.

 

Ova saznanja uveliko bi mogla da pomognu ženama koje ne mogu da dožive seksualni vrhunac.

 

Nema “G” tačke, nema “C” tačke – dame imaju samo klitoris. Upravo je on izvor snažnog zadovoljstva za žene.

Slični tekstovi

Comments are closed.