Prosize kapsule

Za normalan rad creva: Pet prirodnih probiotika

vocni_jogurt

Mikroorganizmi, odnosno ‘dobre bakterije’ koje se jednim imenom zovu probiotici ne samo što su zaslužne za normalan rad creva, već i za zdravlje čitavog organizma.

Probiotici pomažu organizmu da apsorbuje minerale i vitamine koji su ključni za normalan rad organizma.

Iron Abs za vas

Uvrstite u ishranu ovih pet prirodnih probiotika i dovedite vaše zdravlje na zavidan nivo bez bojazni od mogućih virusa i prehlada koji su karakteristični za hladne dane.

Kefir
Ovaj napitak najsličniji jogurtu sadrži širok spektar probiotskih bakterija, kao i 11 grama proteina po šolji. Nastaje dodavanjem kefir zrna u mleko, što dovodi do fermentacije.

Kombuha
Kombuha, poreklom iz Kine, predstavlja osvežavajući napitak nastao fermentacijom zaslađenog crnog čaja. Može se naći u bolje snabdevenim prodavnicama zdrave hrane.

Kiseli kupus
Zahvaljujući probiotskim svojstvima koje dobija procesom fermentacije, kiseli kupus se ubraja u namirnice koje jačaju imunitet i štite zdravlje. Najbolja opcija jeste kiseljenje kupusa u domaćinstvu, jer kupovni često gubi ova svojstva. A, kako da napravite vitaminsku bombu za jačanje imuniteta cele porodice, pogledajte OVDE.

Jogurt
Pri kupovini jogurta obratite pažnju da birate one na kojima je naznačeno da sadrže aktivne odnosno žive jogurtne kulture, jer su upravo one te koje sadrže probiotička svojstva.

Pivo od đumbira
Gaziran, prirodno fermentisan probiotik pojavio se u Engleskoj još u devetnaestom veku. Iako se zvanično ne ubraja u alkoholna pića jer sadrži manje od0,5 procenata alkohola, ipak povedite računa i ograničite količinu na čašu ili dve.

 

 

Slični tekstovi

Comments are closed.