Prosize kapsule

Ko se kome prvi javlja?

girl-phone-vintage-retro-wallpaper-2560x1600

Kada je reč o meni i mom okruženju, ovo je večna zagonetka! I to ne samo kada se radi o javljanju posle seksa. Toj misteriji podleže i obično upoznavanje, viđanje uz kafu, slučajan susret na ulici ili regularan izlazak. A o poljupcima i seksu neću ni da govorim. Ko kome treba prvi da se javi i zašto? Momak devojci ili ne-daj-bože devojka momku?

 

Kada razmišljam hladne glave i zdravorazumski, pitam se zašto uopšte i postoji ovakva dilema i zašto se to postavlja kao bitno pitanje. Kada odlepim za tipom onda jedva čekam da mu se javim i ne vidim da sam se time razoružala ženstvenošću. Jednostavno, ako ne postoji dogovor ko će koga zvati, onda je valjda svejedno, zar ne? Ako kažem da ću se javiti, ja se javim. Ako on kaže da će se javiti, ne vidim zašto se ne bi javio. Ako se ne javi, mislim o njemu da je „ljakse“ i to je to. Ali to je moje poimanje javljanja nekom. Međutim, vidim da je to oduvek bila vrlo bitna stvar koja bi trebalo da odredi dalji tok odnosa i veze. Dakle, prema pravilima takve igre devojke nikad, nikad, nikad, ni za živu glavu ne treba prve da se jave momku. Čak i ako su prethodnu noć imali najbolji seks ikada, čak i ako je ona do bola zaljubljena u njega, čak i ako joj svaki minut traje kao godina i žudi da ga čuje – NE!

Drage dame, ostanite na visini zadatka. Glumite ledene kraljice, nezainteresovane, blazirane kučke! Zašto? Pa zato što to upravo niste! Ali nema veze, igramo se. Provedite čitav dan u krevetu, gledajući u telefon i čekajući, jer ako se on ne javi, onda ćete imati čitavu nedelju da razvijate teorije kako ste ipak ostale potpuno kul, ali vam i dalje neće biti jasno zašto se on ne javlja!

Dragi momci, složićete se da je džentlmenski i potpuno super frajerski prvi se javiti devojci. Ali zašto se ne javljate? Da biste sebi bili važni? Da bi ste pljunuli na sebe i svoju rečenicu „Zvaću te“? Da biste mogli drugarima da prepričate kako je taj super seks vama zapravo svakodnevica? Da biste ispali bolji frajeri nego što su one dobre ribe? Da slučajno neko ne bi protumačio da je vama, možda, stalo? Da joj ne biste dali potvrdu da vam se, ipak, sviđa i da želite sa njom da provodite vreme? Ipak… da neko nešto ne protumači pogrešno! Znam… Potpuno ste u pravu! Devojke su potpuno pomahnitali ljudožderi sa druge planete i ne treba se zbližavati u treznom stanju… Sve znam.

Najbolje bi bilo da u stvari ti telefoni ni ne postoje, pa onda ne bi ni bilo opcije „Zvaću te“. Najbolje je da se više niko ni sa kim ne čuje jer ko zna šta sve može da se desi i ko zna šta ko može da pomisli o vama…

E pa ovako: Od mene za sve one koji se ustručavaju za jedan jebeni telefonski poziv – Sram vas bilo! Sram da vas bude za taj bedni strah koji ne možete da pobedite! Pa zaboga, kakva je to frka i kakva je to taktika? Ko se to, molim vas loži na ispaljivanje i nejavljanje? Daj da vidim tu budalu. Mnoge budale sam upoznala u životu, ali nikog ko se loži na nejavljanje. Kad već živimo u brzom i ludom vremenu, hajde da koristimo te besplatne minute da čujemo nekog ko nam se sviđa i sa kim želimo da pričamo! Da li je bitno ko se kome prvi javi? NIJE!

Slični tekstovi

2 komentara na “Ko se kome prvi javlja?

  1. nemojte da se javljate prve,jer ako to uradite pasce vam kruna sa glave…u zivotu gluplji tekst na ovom sajtu nisam procitao,a procitao sam ih mnogo…