Prosize kapsule

Tajna uspešne veze

707932-sex-01

Leptirići u stomaku i osmeh koji ne silazi sa lica “posledice” su tek započete veze, ali kako bi pozitivan osećaj potrajao što duže postoje sitnice na koje je potrebno pripaziti. Iako nam pravila za dobru vezu već izlaze na uši, nije loše proveriti ili ponoviti ono što predlažu stručnjaci za odnose

Faza medenog meseca
Vreme koje provodite zajedno za vas je neprocenjivo, ali kako bi faza “medenog meseca” potrajala što duže važno je da ne izgubite sebe. Pritom ne mislimo da ne smete pokazati svoje osećaje i uživati u svakom zajedničkom trenutku, ali zadržite neku tajnu za sebe, provodite vreme sa prijateljima i ne odričite se stvari koje volite zbog partnera.

 

50-30-20
Stručnjak za veze Vendi Aterberi predlaže pravilo koje je nazvala 50-30-20 , 50 odsto vremena potrebno je odvojiti za partnera, 30 odsto za prijatelje i porodicu i 20 odsto za sebe. To je formula koja će osigurati zdrav i uspešan odnos u kojem će svi biti zadovoljni.

 

Zaboravite na SMS poruke
Prvi znaci neslaganja ne znače da vaša veza neće uspeti, rasprave i svađe su deo svakog zdravog odnosa, ali SMS poruke nisu poželjan oblik komunikacije.
– Ukoliko ste naišli na situaciju u vezi koju je potrebno raspraviti učinite to putem telefona ili u četri oka. Ukoliko vam to predstavlja  problem znači da ste u odnosu sa pogrešnom osobom ili niste spremni za vezu – kaže Vendi Aterberi.

 

Pristanite na kompromis, ali ne gubite sebe
Kompromis je sastavni deo svake dobre veze, ali pritom je bitno da ostanete svoji i ne popuštate često.
– Ukoliko pristajete na sve što partner želi, pravite loše temelje za buduće rasprave, tvrdi Vendi.

 

Ne upoređujte bivšeg i sadašnjeg partnera
– Ne pričajte o drugim partnerima dok niste sigurni u svoju vezu, savet je kolumnista magazina “Glamour.com” Džona Ortveda.

 

Pojasnite granice
Stvari koje su vam neugodne partner bi lako mogao da protumači kao nezainteresovanost, ali to je vrlo lako rešiti iskrenim razgovorom.
– Otvoreno razgovarajte o stvarima koje volite ili ne volite u krevetu i smeta li vam javno razmenjivanje nežnosti, predlažu stručnjaci za odnose.

 

Ne pretvarajte se da je vaša veza više nego što zaista jeste
– Nakon kratkog vremena provedenog u vezi partnerka i vi možda imate drugačija shvatanja o vašem odnosu. U redu je biti zaljubljen, ali ukoliko partnerka ne pokazuje isto teško da ćete ga na to nagovoriti, a posesivnim ponašanjem mogli biste je i oterati od sebe. Vreme će pokazati da li treba da ostanete ili da potražite nešto drugačije – tvrdi Vendi Aterberi.

Slični tekstovi

Comments are closed.