Prosize kapsule

10 znakova da nisi alfa muškarac

34559047858

Oni su snažni. Oni su puni samopouzdanja. Muškarci ih slušaju, žene im se pokoravaju. Neprikosnoveni su vladari situacijom, a reč kriza za njih je prirodno okruženje. Ipak, sve je teže napraviti razliku između onih koji to jesu i onih koji samo uspešno nose masku alfa mužjaka, a u duši su tek imitatori.

 

Dama nikad ne plaća račun

Alfa mužjak je svoj novac pošteno zaradio, i ne voli da duguje nikome. Takođe, u prisustvu dame on nikada neće dozvoliti da ona plati račun jer bi to značilo da nije u stanju da obezbedi sigurnu budućnost svojoj lepšoj polovini.

 

Ne plaši se greške

On ne poznaje strah. Ne plaši se tuđih, ali ni svojih pogrešnih postupaka. Kada nije u pravu to jednostavno prizna, kaže „izvini“ i pokuša da ispravi grešku što bolje može.

 

Ne ulizuje se

Alfa je u većini slučajeva predvodnik. Samim tim nema potrebu da se ulizuje ikome jer je svestan svojih sposobnosti. Ipak, ne drži svoje podređene u strahu, već otvoreno priča sa njima o svemu.

 

Ne tračari

Njemu nije potrebno da gradi sebe kroz ponižavanje drugih. Ne tračari, ne ogovaraj. To je odlika slabih.

 

Ne paniči u krizi

Nije sklon ishitrenim i nepromišljenim reakcijama. Kada prigusti on se jednostavno „zaledi“ i prepusti hladnom i racionalnom mozgu da prosuđuje bez greške kako bi sebe izveo iz rizične situacije.

 

Dvaput meri

Alfa mužjak reaguje brzo, ali nikada da pre toga dobro ne razmisli o onome što će učiniti. Dobro promislite pre nego što nešto kažete ili uradite, jer vas glupost može skupo koštati.

 

Ne krivi druge

Za neuspehe si uvek sam kriv. Suoči se sa svojim lošim odlukama i promeni sebe, a ne svet.

 

Ne laži

Ne laži svoje prijatelje, šefa, devojku. Stani iza svojih ubeđenja i odbrani ih. Alfa mužjak ne uvija istinu u šarenu lažu, već njom izbija oči i ne pita za cenu.

 

Ne budi izdajica

Alfa mužjak nikada ne gazi po drugima da bi uspeo. Uspeh se gradi na čvrstim temeljima, a ne na leševima i izdaji.

 

Stegni pesnice

Ali samo kad je vreme za to. Muškarac mora da se izbori za sebe, ali silu ne sme da koristi kada za to nema razlog. Pravičnost je danas pomalo zaboravljena, a ako je se ni ti ne sećaš, moraćemo da te razočaramo. Nisi Alfa mužjak, već običan siledžija.

Slični tekstovi

Comments are closed.