Prosize kapsule

10 pravila dobrog letnjeg stila

the-dress-code-back-to-the-grind-1083917-TwoByOne

Stiže nam proleće. Znamo da ste već uveliko u teretani i da pripremate svoje telo za letnju premijeru. Ok, trbušnjaci, bicepsi i tricepsi  do juna će biti na mestu. Šta vam je još preostalo da svojim stilom ove sezone poručite – spreman sam! Za početak, 10 zlatnih pravila prepoznatljivosti. Pogledajte, kojih će to deset jednostavnih, a pre svega jeftinih modnih saveta od vaše uobičajene odevne kombinacije stvoriti proveren letnji pogodak.

 

Odvažnost sa bojama

fashion-statements-i-am-sharp_414827

 

Klasičan pristup kaže – boje se uparuju. Plavo sa plavim, zeleno sa žutim, sivo sa džinsom. Da, ako želite da se utopite i svojim odevanjem poručite – nisam tu, nemojte me gledati, nebitan sam. Za odvažnog i modno hrabrog muškarca kombinovanje boja pravi je fetiš. Da je Bog hteo da svi nosimo tri osnovne boje, ne bi stvorio svet prepun šarenila. Savet – učite od prirode. Nema boljeg modnog gurua. I ne plašite se toga da budete primećeni. Odeća govori više od reči. Naučite njen jezik.

 

Kroj

 fashion-statements-i-am-sharp_414826

Ne dozvolite svom telu da pati u loše skrojenim komadima odeće. Preširoke majice, preuske farmerice, jakne koje loše padaju jer su vam ramena ispod pazuha, samo su neke od grešaka koje muškarci najčešće čine kada je reč o oblačenju. Ako već kupujete garderobu, zašto ne biste platili nešto što vam dobro stoji i u čemu ćete izgledati odlično. Ne umete da odaberete? Povedite prijatelja ili se posavetujte sa prodavcem. Neljubazan/neljubazna je? Stavite im do znanja da im je to posao, i da su plaćeni da budu uslužni prema kupcu. Poštujte sebe i svoj novac.

 

Troši pametno

 fashion-statements-i-am-sharp_414816

Ok, svi znamo da je teško vreme i da para baš nema za bacanje. Zato pametno biraj ono što kupuješ. Biraj majice i dukserice koje ćeš moći da kombinuješ sa više stvari – za šetnju krajem, teretanu, ili, pak, odlazak na kafu ili posao. Tako ćeš umesto jedne majice za posao, imati jednu za makar tri druge prilike. Kupovina zahteva razmišljanje i strategiju.

 

Sako

fashion-statements-i-am-sharp_414824 

Uvek ti je potreban jedan dobar sportski ili poluelegantan sako. On je rešenje za svaku priliku – od formalne večere, preko uspešne kombinacije sa džinsom za posao do opuštene večernje šetnje. Jednostavno, u dobar sako vredi investirati.

 

Odelo po meri

 fashion-statements-i-am-sharp_416223

Još jedno zlano pravilo dobrog stila jeste i odelo. Možda ne voliš da ih nosiš, verovatno te sputavaju i ne umeš da se krećeš u njemu, ali moraš imati makar jedno odelo „šiveno baš po tvojoj meri“. Odelo u kojem ćeš izgledati kao milion dolara jer ističe sve dobre strane tvoje građe. A kako si posvećen vežbač i sebi ne dozvoljavaš zapuštenost pred prestojeće tople dane, sigurni smo da ćeš imati mnogo toga da istakneš. Savet – kupi jedno dobro odelo i nekoliko kvalitetnih košulja različite boje, kako bi proširio mogućnosti kombinovanja.

 

V izrez i tanko tkanje za masivne

 fashion-statements-i-am-sharp_414823

Dukserice od debelog pamuka, ili duplo tkani, bogati džemperi nisu najsrećnije rešenje za masivne muškarce. Birajte tanju odeću koja će lepo padati niz vaš torzo, kako biste istovremeno ublažili masivnost svog tela, ali i istakli moć mišića. V izrez još jedan je trik koji će vam pomoći u tome.

 

Majice su vam preuske?

 fashion-statements-i-am-sharp_414822

Kako ste vredno radili na jačanju mišića ruku može se desiti da vam rukavi vaših starih majica postanu preuski. U tom slučaju izaberite karirane slim košulje čije rukave u svakom trenutku možete podviti i izbeći pucanje po šavu.

 

Izaberi farmerice po svojoj meri

 fashion-statements-i-am-sharp_414818

U zavisnosti od građe nogu treba prilagoditi i izbor farmerki. Zlatno pravilo je jasno – muškarcima sa tanjim nogama najbolje stoje uže farmerke, takozvani slim ili cigaret model koji se sužava ka stopalima. Oni koji imaju jače noge, biraju ravan kroj – gore uži, dole, ipak, malo širi, kako bi se izbegla disproporcija i izgled farmerica koje su pred pucanjem.

 

Sportski izgled i van teretane

 fashion-statements-i-am-sharp_414825

Najvažnije pravilo mode jeste da se u onome što nosiš osećaš udobno. Sportski autfit zato je kombinacija koje se ne treba lako odreći. Udobne patike, lagana trenerka, dukserica ili majica u kombinaciji sa toplim prslukom odličan je izbor za neobavezne prilike u kojima ćete se osećati spremno da osvojite čitav svet. Vetar u krila može se osetiti i dok poput pera koračate po zemlji. Samo je važno biti svoj. Ako je sportski izgled vaš izbor, samo napred!

 

Cipele

 blog196

Muškarac se po cipelama poznaje. ne kažemo da morate imati hiljadu pari ko svaka prosečna devojka, ali makar dva obavezna para (braon i crne) moraju se naći u cipelarniku svakog muškarca koji vodi računa o utisku koji ostavlja.

 

 

Slični tekstovi

Comments are closed.