Prosize kapsule

Zašto izbegava seks?

prevara_1359290363_670x0

Moderan život nameće tempo koji ostavlja značajne posledice na savremenog čoveka. Sve je više razvoda, sve manje onih bračnih zajednica koje se završavaju sa “živeli su dugo i srećno do kraja života”, pa čak i onih koji se izbore za svoju vezu. Brzina, obaveze, pa i slika života kreirana od strane medija, sve manje prostora ostavljaju čak i za kreativnost u krevetu. Da li se vaša draga, ili, možda, čak i vi sve češće osećate preumorno za seks? Da li vas pritisak izluđuje, a istovremeno osećate žaljanje i nezadovoljstvo što niste u mogućnosti da zadovoljite nju, ili ona vas? Da li vam je prva pomisao kada vam treći put za nedelju dana kaže “boli me glava” to da vas vara? Sve je moguće, ali ono što mi savetujemo jesu strpljenje i razgovor.

 

Stres

 

Pre nego što je optužite za neverstvo dobro razmislite kakvim brigama je ispunjena glava vaše partnerke. Nema tu neke misterije. Najbolji odgovori dobijaju se ako postavite pravo pitanje. A nijedno nije pogrešno. Zato, pre svega, razgovarajte sa njom. Da li je nešto muči? Da li je nezadovoljna vašom vezom? Da li je srećna sa vama? Ima li mnogo posla? Da li je preopterećena? Pre nego što kažette – varaš me, prvo upitajte – kako ti mogu pomoći?

 

Prevara

 

Sasvim je razumljivo da posumnjate na prevaru ako vas partnerka odbije nekoliko puta zaredom, ili ako primetite da vam je seksualni život zašao u mirne vode. Ipak, i tu je pitanje odgovor na sve nedoumice. Stvar ćete najlakše rešiti kroz razgovor. Oprezno i staloženo iznesite sve svoje sumnje. Nemojte biti preterano agresivni, jer kad saterate ranjenu zver u ćošak ona može da vas ujede iako to ne želi. Verujte, pogrešnim i ishitrenim pristupom problem može nastati i tamo gde ne postoji.

 

Savet

 

Nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo je da stres i prenatrpan dnevni raspored zaista mogu uticati na smanjivanje libida kod žena. Kao test grupe uzete su dve skupine žena – mlađe od 25 godina, mahom studentkinje, i poslovne žene u uzrastu od 25 do 40 godina. I jednim i drugim prikazivan je isti erotski film, da bi naučnici na kraju došli do zaključka da je kod starijih i zaposlenijih žena, seksualni užitak ne samo manje izražen, već je kod nekih čak u potpunosti izostao. Poruka priče jeste ta da je i našim lepšim polovinama potrebna pomoć da lakše “preplivaju” teške dane. Naša pomoć. Zato, pre nego što je postavite na stub srama i krenete u psihičko bičevanje tipa “kriva si, kurva si, kako si mogla”, proverite da li, možda, želi da se ponekad prošetate zajedno, odete do teretane u paru, ili bi joj za opuštanje eventualno bila dovoljna zajednička topla kupka u kombinaciji sa masažom stopala. Život čine sitnice. Priuštite joj ih!

Slični tekstovi

Comments are closed.