Prosize kapsule

Saveti za negu brade

muskarac-1382039081-17322

Brada na vašem licu mnogo govori o vama. I dok uredni brkovi mogu biti znak autoriteta, mala nepočešljana bradica pretvara vas u buntovno rok božanstvo. Duga brada poput Gandalfove, međutim, može ostaviti utisak da ste beskućnik ili neki zli gospodar podzemlja. Sada kada su brade ponovo u modi, važno im je kontrolisati oblik i dužinu kako biste održali željeni izgled.

Brijačem odredite granice

Ne možete se samo opustiti i pustiti dlake da rastu kuda žele. Puštanje savršene brade traži podjednaku pažnju kao i mokro brijanje. Započnite s određivanjem osnovnog oblika vaše brade. Savršena brada nikada ne bi smela prelaziti preko gornje usne ili poslužiti kao nadstrešnica za vrapce. Ne sme se, takođe, spustiti do vrata. Koristite vlažnu britvicu kako biste odredili gde brada prestaje i počinje vrat. Kako biste odredili oblik brade, obrijte se od uha do ugla usana u što prirodnijoj liniji. Zapamtite da oštri uglovi ne pristaju ni jednom licu.

Uložite u kvalitetan alat i postignite pravi rezultat

Ne gubite vreme sjeckajući bradu starim zarđalim makazicama. Investirajte u aparat za šišanje s nastavkom za određivanje dužine kako biste bradu mogli skratiti na urednu dužinu (sve duže od centimetra podseća na drvoseče i nije pogodno za posao, osobito ako radite na konzervativnom području finansija ili prava). Neki moderni aparati imaju dodatnu oštricu pod posebnim uglom za još preciznije šišanje.

Kako održati bradu lepom

Održavanje lepe brade zahteva isto toliko vremena kao i održavanje kose. Redovno je perite istim sredstvom kojim perete i lice, baš kao što biste prali kosu s istim šamponom. Ne samo da će to vašu bradu i kožu održati u dobrom stanju nego ćete oprati i prljavštinu i sve drugo što je vaša brada skupila u 24 sata. Oni koji prvi put puštaju bradu primetiće kako u početnoj fazi rasta ona ume da svrbi. Koristite gel za hidrataciju kako biste umirili osećaj svraba i hidratizirali kožu ispod brade. Bitno je da gel formula ne ostavlja trag na vašoj bradi.

Slični tekstovi

Comments are closed.