Prosize kapsule

Tri vežbe za snažne trbušnjake

Abs_1

Retki ih imaju, svi ih žele, žene ih vole… Kako ih dobiti? Trbušni mišići su vrlo važna zaštita organa abdomena, a zajedno sa mišićima leđa, igraju i presudnu ulogu u položaju i držanju celog trupa. Genetika, loše životne navike i volja da svoj bojler pretvorite u zidnu keramiku koja oduzima dah jedini su faktori koji vas dele od savršenog stomaka.

U nastavku ćemo vam prikazati samo neke od osnovnih vežbi za gornje, donje i bočne trbušne mišiće. Ovaj program za trbušne mišiće trebao bi trajati oko 15 minuta, a radi se najmanje dva puta nedeljno, i to zmeđu 10 i 20 ponavljanja za početnike, pa sve do 30 ponavljanja za pravi efekat.

Iron Abs za vas

 

Gornji trbušni mišići

Lezite na leđa i stavite noge na loptu ili benč klupicu savijene pod uglom od 90 stepeni. Stavite ruke na grudi. Podižite glavu i ramena dok vam telo nije pod uglom od 45 stepeni, odnosno dok ne odvojite lopatice od poda. Vratite se u početni položaj. Izdahnite kada podižete telo i održite lagani tempo da biste  pravilno odradili vežbu.

 

Donji trbušni mišići

 

Sednite na ravnu klupice. Ruke stavite iza stražnjice i uhvatite se za klupicu. Nagnite se natrag i podignite noge nekoliko centimetara od klupice. Savijte kolena, uspravljajući torzo sve dok se ne dotaknu kvadricepsi i grudi. Vratite se u početni položaj. Tenzija mora biti na trbušnim mišićima.

 

Bočni trbušni mišići

 

Ova vežba pogađa vaše bočne trbušne mišiće. Stanite uspravno, noge neka budu u širini ramena. Uzmite bućicu u desnu ruku s dlanom prema unutra. Držite leđa uspravno, nagnite se u desnu stranu koliko možete, zatim se vratite u početni položaj. Nakon odrađenog željenog broja ponavljanja, ponovite vežbu i s drugom stranom tela. Zapamtite da se savijete samo u struku.

Slični tekstovi

Comments are closed.