Prosize kapsule

Rudolf kuvao za Obrenovčane

1

Popularni holandski kuvar pripremao je u utorak večeru za evakuisane majke sa decom i strane spasioce smeštene u hotelu Slavija u Beogradu.

Poznati holandski tv kuvar Rudolf van Vin je pre izvesnog vremena imao dogovorenu posetu Novom Sadu i Beogradu, ali uprkos  vanrednoj situaciji nije želeo da otkaže dolazak u poplavljenu Srbiju. U znak solidarnosti pripremio je večeru za evakuisane majke sa decom i strane spasioce koji su smešteni u hotelu Slavija (ukupno 290 ljudi).

Rudolf je sa kuvarima hotela Slavija pripremio sote sa povrćem i pilećim mesom, a potom sa dečicom pravio lake dezerte u želji da ih zabavi barem tokom ove večeri i skrene misli sa nesreće koja ih je zadesila.

Nisam želeo pripremam nešto što je njima nepoznato, jer imali su dovoljno nevolja.  Veoma mi je žao što znam na srpskom da kažem dobar dan i dobro veče, ali pričam kroz pripremanje obroka. Žao mi je što nisam doktor ili vojnik koji može da pomogne, već sam kuvar i mogu da doprinesem na ovaj način“, rekao je Van Vin.

Televizijski kuvar kaže da je prethodno bio u Sloveniji i Hrvatskoj i da su i tamo samo su pričali o poplavama u Srbiji.

“Sada su srušene granice. Čuo sam da su Srbi jedinstveni nakon što ih je snašla ova nevolja. Ostanite takvi. Preživećete vi ovo! Svaki pojedinac ne mora da uradi nešto veliko, već ono što najbolje ume. Napravitelistu prioriteta i nadam se da ćete uskoro imati normalan život”, poručio je Rudolf.

Slični tekstovi

Comments are closed.