Prosize kapsule

I lepo i tužno: Psi koji prvi put vide svet

Pogledajte reakciju kučića spašenih iz laboratorije u kojoj su proveli ceo život kada su prvi put u životu osetili travu pod šapama i potrčali…

Kada čujete da je neki proizvod testiran na životinjama nije vam prijatno, i uvek pomislite da je reč o pacovima, miševima, zečevima… Znate li da se neki proizvodi testiraju na kučićima?

Udruženje “spasimo biglove” je organizacija koja se bavi spašavanjem pasa iz laboratorija, a to je učinila i u Las Vegasu pre dve nedelje, kada je pokupila kaveze sa nesrećnim životinjama koje su, od rođenja, pa do tog trenutka znale samo za kavez i laboratoriju.

“Skidamo im identifikacione brojeve i dajemo im imena, kao što i zaslužuju”, rekla je jedna od članica udruženja čiji su članovi potom, jednog po jednog bigla puštali na slobodu.

U potresnom i prelepom videu ćete saznati da ove male duše nikada nisu videle dnevnu svetlost, nikada nisu osetile travu pod šapama i nikada nisu potrčale.
Šta su uradili? Uplašeno gledali oko sebe, a onda polako napravili prve korake po travi, zamahali repom, dočekivali jedne druge kako su oslobađani i raznežili nas svojom radošću što su konačno slobodni.

Posle trčanja, njuškanja i igranja, par kučića se zavuklo na skrovito mesto: “Kavez je mesto gde su proveli život, tu se osećaju sigurno”, rekao je jedan od članova organizacije. Ipak, kasnije su izašli iz zaklona i dobili veliki aplauz od dobrih ljudi.

Slični tekstovi

Comments are closed.