Prosize kapsule

Pet grešaka na prvom sastanku

prvi sastanak

Prvi sastanak / dejt sa devojkom koja ti se sviđa i sa kojom imaš nekakve planove zna da bude prilično nespretan i nategnut iako si sve prethodno lepo isplanirao.

Svi imamo tremu u situacijama kada treba da pokažemo najbolje od sebe a opet smo svesni da se to najbolje ne može ni pokazati ni ispričati tokom jednog viđanja. Pa čak i da postoji takva ambicija, to bi značilo bukvalno davljenje druge osobe i ona bi sigurno, ali sigurno dala dijagnozu sa ozbiljnom šifrom. Kao i uvek, najbolje je ponašati se spontano i prirodno koliko god je to moguće a s druge strane imati meru i u tome. Kada kažem da treba imati meru u spontanosti onda mislim da nikako ne treba izgovarati rečenice koje ti baš tog momenta padnu na pamet i naglas razmišljati. To mogu da budu greške koje će te okarakterisati za dalje.

Bivša devojka

Iz nekog nepoznatog razloga, određeni momci vole baš na prvom dejtu da pričaju o svojoj prethodnoj vezi i devojci. Slažem se da je ponekad teško započeti nekakvu interesantnu temu na koju ćete se zajedno zakačiti ali kada se radi o pričanju o bivšoj devojci ili neprijatnoj tišini, verujte da je prijatnija ova neprijatna tišina. Devojku koja je izašla prvi put sa momkom, apsolutno ne zanima njegova prethodna veza i bivša devojka. Takve priče su neviđena glupost! I jedina pomisao koju devojka u takvoj situaciji može da ima jeste da taj momak još uvek nije načisto u glavi sam sa sobom.

Plaćanje na prvom sastanku

Zaista nisam od onih kojima se podrazumeva da račun plaća muškarac. Čak ni ne razumem zbog čega bi se takva podela podrazumevala i ko može na taj način da funkcioniše. Ali nekako mislim da je OK da na prvom dejtu muškarac plati račun… ni to ne mogu da objasnim, ali eto tako mislim. I ako vi ne mislite tako i to je OK. Međutim ako si već na prvom viđanju i ako si odlučio da ćeš taj račun ti platiti onda to uradi takođe spontano i ćutke. Ovo ne govorim tek tako. Dešava se da nakon tog plaćanja uslede raznorazni komentari pa čak i upoređivanje cena u odnosu na druge lokale. Ne radi to! Nije ni vreme ni mesto ni publika!

Ogovaranje

Ne mislim ovde na klasično ogovaranje nego uopšte na loše komentare vezane za određene ljude. Pretpostavka je da prvi dejt znači upoznavanje pa prema tome može se desiti da se tvoj loš komentar odnosi na osobu sa kojom je devojka dobra. Pa čak i ako nije taj slučaj, ne bi trebalo da baš tvoje predstavljanje bude u svetlu opanjkavanja drugih ljudi. Može da deluje prilično jadno…

Put do kuće

Po završetku druženja ukoliko nemate zajedničko odredište, logično je da svako ide na svoju stranu. Ako si ti došao kolima nemoj da ti padne na pamet da joj ne kažeš kako ćeš je odbaciti gde god ona ide. Nemoj to da predlažeš ili da je pitaš nego joj reci. Ako ste oboje peške, ponudi se da prošetate zajedno ili da je odbaciš taksijem. Trebalo bi da budeš džentlmen čak iako misliš da dejt nije sjajno prošao. Ovo je gest koji devojkama znači, u to budi siguran!

Hvalisanje

Sigurna sam da niko od nas ne voli osobe koje se predstavljaju tako što o sebi pričaju isključivo u superlativu. Kada se to desi, svi znamo koliko je sati. Ako postoje dobre priče o nama, stići će i do drugih, o tome ne treba da brinemo. A priče o avionima i kamionima ostaju za cinične pesme i ono: „Imam šest satelita i petnaest raketa, ako neko mi smeta, ode pola sveta“… Nadam se da je ovaj savet već odavno postao bespotreban ali ipak ga spominjem, za svaki slučaj…

©MuskiMagazin.com

Slični tekstovi

2 komentara na “Pet grešaka na prvom sastanku

 1. Elem imam jedno idiJotsko pitanje za jos jedan idiJotski problem 🙂

  Elem pre par godina sam upoznao jednu curu koja zivi u drugom gradu, ja sam otisao kod nje i njoj je toliko to bilo simpaticno sto sam ja otisao tamo samo zbog nje, da je to svima pricala. medjutim se ispostavilo da ona ima decka koga sam ja nekako poznavao, i nenormalno mi je bilo bedak mu pokusam da mu skinem ribu ili bilo sta drugo, jer je decko bio dusa od coveka da se izrazim, i ja lepo odem kuci posle par dana.

  nakon toga ja sam odlucio da je zaboravim, i proslo je 3-4 godine od tada, medjutim nad kontakt sms/facebook nije opao ni malo, i ove godine je uspela da me pozove kod nje, ostao sam kod nje nedelju dana u gostima, delili smo sobu, ne i krevet, cisto da se razumemo.

  tih nedelju dana je meni bilo savrsenstvo, nas dvoje nismo prestajali da se smejemo, a malo malo me je i grlila i trazila da se slikamo. Kad god bi je ja zagrlio i poljubio u obraz ona bi se nasmejala kao malo dete i zagrlila mene. ako smo za tih nedelju dana spavali svega 15 sati, koliko nam je bilo lepo.

  elem tu sad nastaje moj problem…ona ima decka, a sa kojim je vec duze vreme, nekih 3 godina mozda, odprilike koliko se ja i ona nismo videli, a nacuo sam i da je prsten u igri.

  elem ja se normalno vratio kuci, medjutim ja i ona se sada jos VISE cujemo, cak mi svaki dan salje poruku kako njena mama i dalje kuka zasto sam otisao, zasto jos nisam ostao jos neki dan kod njih u gostima, zato sto ja “jako fin”.

  na rastanku mi je rekla kako bi zelela da ide na love fest (muzicki festival u vrnjackoj banji) ali kako ne zeli da ide svakim, i kako bi volela da ide samnom, i nas dvoje smo se dogovorili da iznajmimo apartman i da nekih 4-5 dana provedemo tamo sami.

  e sad mene zanima, STA DA RADIM jer sam se ja neeeeeeeenormalno zaljubio u nju i njen osmeh koji ne skida sa lica uvek kad smo zajedno, toliko da se cak razmisljam da se preselim u njen grad da bih joj bio blize. Jel da je prosto zaboravim i da je pustim da se uda ili sta vec, ili da…………

 2. Miško, vas dvoje izgleda za sve te godine poznanstva niste iskreno i otvoreno popričali o vama. Ako ona ima ozbiljnu vezu i momka za koga želi da se uda, onda je zaista nejasno zašto bi sa tobom provodila nekoliko dana nasamo. Iskoristi tih par dana da popričaš sa njom o tome šta ona želi od tebe i kakav odnos očekuje. Kada ti bude rekla onda ćeš znati šta da radiš i bez tog razgovora nemoj dalje da praviš nikakve korake a naročito nemoj menjati grad u kom živiš da bi bio pored nekog sa kim ne znaš na čemu si! Mi ti želimo sreću i hrabrost da započneš ono što ste nekoliko godina uspešno izbegavali!