Prosize kapsule

Kako trenirati kod kuće

at-home-workout

Verovatno vam se nebrojano puta desilo da sedite kod kuće, dosađujete se i rešite da uradite koju vežbu – ali ne znate odakle da počnete.

Sklekovi

U ovom tekstu ću probati da vam približim koje vežbe možete da radite kod kuće. Prva vežba koja vam pada na pamet su sklekovi: ok, sklekovi su odlična vezba za triceps i grudi, ali na koji nacin raditi sklekove a da vežbamo cele grudi? Lako, radite tri vrste sklekova: Takozvani ”dijamant” sklekovi (šake su vam spojene u obliku dijamanta), obične (kada su ruke ušširini ramena) i široke sklekove (ruke su šire od ramena). Radite po 10 sklekova svake vrste, bez odmora između različitih vrsti sklekova.

Iron Abs za vas

Kada uradite jednu seriju (po 10 sklekova od svake vrste), pravite pauzu 2 minuta i ponovite postupak jos 2 puta (ukupno 3 serije). Nakon ovoga napravite 4 minuta pauze, pa ponovite postupak sa nogama podignutim na neki oslonac (moze na neku stolicu) da bi vam vežba angažovala i gornji deo grudi.

Trbušnjaci

Nema muškarca koji ne želi da ima poznati “six-pack”, a ni devojke koja im može odoleti! Takođe, verovatno vam je poznat izraz: ”Trbušnjaci se dobijaju u kuhinji, a ne u teretani”. To je delimicno tacno (i ne znači da treba trbušnjake da radite u kuhinji) – za dobre trbusnjake potrebna je i dobra ishrana, a ne samo trening.

Na slici su prikazane vežbe koje treba raditi. Svaku vežbu raditi po 20 sekundi, bez pauze izmedju vežbi. Čim završite jedan krug, napravite pauzu od 3 minuta i uradite još tri takve serije.

 

Propadanja na stolici

Propadanja na stolici

Propadanja na stolici, veoma dobra vežba za triceps. Pokreti su objašnjeni na slici, radite četiri serije po 20. Odmor izmedju serija je dva minuta.

Čučnjevi, da ne bi i vi bili jedni od onih ”sto ne rade noge” ljudi, radite čučnjeve. Četiri serije po 20, 2 minuta odmora izmedju serija. Čučnjeve raditi polako, kontrolisati svaki pokret.

©MuskiMagazin.com

Kardio, najvažniji deo treninga ako želite smršati i dobiti definiciju. Neke najbolje kardio vezbe su “jumping jacks”, “mountain climbers”, preskakanje vijače. Svaku vezbu raditi po 30 sekundi, bez pauze izmedju vežbi. Pauze izmedju serija praviti po potrebi.

Slični tekstovi

Comments are closed.