Prosize kapsule

Da li pravi muškarci koriste auto karte?

pravi muskarac

Iako na prvi pogled možda ne deluje tako, odgovor na ovo pitanje iznenađujuće je kompleksan. Premda u mnogome superiorni u odnosu na svoje neprave kolege, Pravi Muškarci ipak imaju određene slabosti koje neretko dolaze do izražaja u nevreme. Jedna od njih ističe se kao sveprožimajuća i sveobuhvatna: nespremnost Pravog Muškarca da prizna slabost bilo kakve vrste. Traženje pomoći u bilo kom obliku, razume se, najstrože je zabranjeno, budući da Pravi to osećaju kao izdaju sebe i vaskolikog muškog roda, i to s pravom.

Pravi Muškarac i mape

Malo je situacija u kojima se ova osobina nameće u toj meri kao pri vozačkom snalaženju na nepoznatoj teritoriji. Za Pravog Muškarca ovakva situacija ne predstavlja samo logistički i geografski izazov, već podrazumevano dovodi u pitanje samu suštinu njegovog bića, tako da mu ne pada na pamet da se služi pomagalima, pogotovo ne na domaćem terenu. Zato mu auto karta Srbije jednostavno ne treba. Jer kakav je to muškarac koji ne može da nađe put bilo gde i bilo kad, makar to bilo i na mestu bez bilo kakvih putokaza, mapa i smernica? Neke pripadnice lepšeg pola bi na ovo dodale i, sad već legendarnu, nesposobnost savremenih Pravih da doslovce prate uputstva bilo koje vrste. To i ne čudi, s obzirom da precizna uputstva sasvim očito nameću potpuno izlišan pritisak, suzbijajući prirodnu superiornost Pravih u svim oblastima ljudskog pregnuća, naročito onima koje podrazumevaju upotrebu volana.

Auto karta je, stoga, za Prave, ekvivalent ružičastim čarapama s likom Mini Maus – predmet koji se apsolutno nikad ne koristi, bez obzira na okolnosti. On zna tačnu razadljinu između gradova iz glave, a put mu pokazuje zvezda Severnjača. Eventualno se status Pravog može održati ukoliko se mapa upotrebi za brisanje krvi, neku neophodnu popravku ili pokloni nekoj ženi, starcu, detetu ili nepravom kolegi, ali opseg mogućih primena auto-karte za Pravog tu prestaje. On nije zainteresovan za najkraći i najbrži, već za svoj put, a on se može pronaći samo po osećaju, što samo neiskusnom ili nepravom oku može delovati besmisleno i nerazumno.

Šta kaže nauka

Naučno je dokazano da ograničenja koja ovakav način razmišljanja nameće dovode do traćenja više stotina hiljada sati godišnje u besciljnom lutanju širom planete, što ne samo da nepovoljno utiče na životnu sredinu, već ima i bezmalo poguban uticaj na brak kao instituciju. Ipak, naučnici upozoravaju da bi bilo kakvo sistemsko prisiljavanje Pravih Muškaraca na korišćenje auto-karti moglo isprovocirati žestoku reakciju, dok mnogi veruju da bi neki Pravi u znak protesta prestali da poštuju i ono malo do tad poštovanih saobraćajnih propisa.Bilo kako bilo, naučna zajednica se slaže u oceni da je najmudrije prepustiti evoluciji da obavi svoje i da Pravi svojim tempom spoznaju vrednost mapa, GPS uređaja i stizanja na odredište bez suvišnog utroška vremena, energije i nerava saputnika.

 

Ako pitate Prave, reći će vam da je u pitanju stereotip i da je nepošteno što oni, u tim trenucima noseći breme odgovornosti na mestima koja često nisu ni ucrtana na kartama, moraju da trpe i gnev saputnika ispoljen tako primitivnim generalizacijama.Ipak, Pravi smatraju da je sasvim prirodno da oni nose taj teret i da je pritisak javnosti samo još jedan izazov u nizu. Ako uz odgovornost za živote saputnika moraju da trpe i psihološki pritisak, neka bude – Pravi su sigurni da će naći svoj put, kao i uvek. On će možda biti duži, mračniji i možda će tu i tamo zamalo sleteti s pokoje litice, ali na kraju će, umorni, s novom avanturom za pojasom, pronaći cilj.

Ostavite komentar