Prosize kapsule

Četiri greške nakon raskida

raskid veze

Opšte je poznato da ne postoje raskidi koji su prijatni i lepi. Koji god da je razlog i koliko god da su te dve osobe razumne i svesne, jednostavno raskidanje veze nikako ne može biti srećan događaj i nikada se ne kaže „Baš smo strava raskinuli, baš je bilo dobro!“. Naravno da postoje osobe koje izgovaraju slične rečenice ali ne bih o tome… Neka im je lepo, pa kako god…

To su periodi u životu kada smo ranjivi i kada nam se osećanja smenjuju od tuge, preko besa pa sve do ubeđenosti da je to zapravo bila sudbinska veza i da smo stvoreni jedno za drugo. I vrlo je verovatno da smo u nekim procenama potpuno u pravu. Bilo da se radi o tome da je veza bila potpuna glupost, bilo da smo stvoreni jedno za drugo. Međutim u tim promenama raspoloženja i haosu u kom se nađemo nakon raskida, često smo skloni imamo ishitrene postupke koji se na kraju ispostave kao žešće greške. Jednako to radimo i mi devojke i vi muškarci ali pošto se ovde u glavnom obraćam muškoj publici onda ću tako i nastaviti. Dakle, pričam muškarcima a odnosi se na sve nas.

SVAĐE

Kao što sam par puta rekla, raskidi sami po sebi izazivaju u nama u najmanju ruku bezveze osećanje i sasvim je prirodno da nam se javi bes, ali makar na početku ga treba nekako suzdržavati i izbegavati svađu. Jer svađe nikad ništa dobro ne donesu a naročito su loše u takvim stanjima koliko god se činilo da u tom trenutku imamo svašta da kažemo. One rečenice tipa „Ti si to a ja sam to…“ neće ništa pametno razrešiti i stvoriće još goru situaciju između nas. Bolje je iskulirati na početku pa posle misliti šta je najpametnije. Kad se slegnu utisci, posle par (ne)prespavanih noći bićemo pametniji i racionalniji. Ne treba nogom zatvarati vrata jer nam u glavnom posle takvih postupaka bude krivo i često želimo da vratimo vreme pa da uradimo malo drugačije i nešto da prećutimo.

IZBEGAVANJE KONTAKTA

Kada kažem izbegavanje onda mislim na ne odgovaranje na poruke i pozive. U svakom slučaju, koliko god da je trajala ta veza, na neki način smo se upoznali i glupo je da odjednom prekidamo kontakt. Razlozi razilaženja su najrazličitiji pa čak i kada taj neko ko nas ostavi želi nešto da nam kaže ili da nas pita, mislim da zaslužuje nekakav odgovor. Taj odgovor govori o nama da smo i dalje normalne osobe čak i ako kažemo da nismo trenutno raspoloženi za priču. I siromašna komunikacija je bolja od ćutanja. Uostalom kada prođe neko vreme dešava se da i ova druga strana poželi nekakav razgovor.

ONE NIGHT STAND

Za ovo će se mnogi složiti da je lek posle raskida. Moguće ali nisam sigurna… Međutim ako već mislite da je to rasterećenje za vas onda to nikako ne treba da radite sa devojkama koje nisu upućene da je to zaista one night stand jer na taj način nesvesno povređujete još jednu osobu i sebi stvarate dodatne komplikacije. Znači, ukoliko verujete i znate da će to olakšati trenutno stanje u kom se nalazite, onda to uradite s predumišljajem i pametno.

„NOVA DEVOJKA“

Prilično je teško da nam se odmah posle raskida dese neverovatno lepe stvari i odmah upoznamo nekog sa kim želimo novu vezu. Ne kažem da se ne dešava nikada i ako se desi onda je to super i blago onima koji to dožive. Ali isto tako znam da su česte situacije kada se puste priče ili se zamoli neka poznanica da pred određenim osobama glumi devojku. Mislim, svi smo to prošli ali ne znam koliko je to bio pametan potez. Zapravo nisam uopšte sigurna da je to pametno jer u tom slučaju se sigurno povređuje ona bivša a lažna devojka se posle izvesnog vremena ispostavi da je lažna i onda ništa niste uradili. Odnosno takvi potezi se tumače kao potezi slabića.

©MuskiMagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.